Instrument de evaluare a vitezei de incarcare pe mobil de la Google


Primele interacţiuni dintre brandul tău cu clienţii se desfăşoară preponderent prin intermediul dispozitivelor mobile. În cazul în care ai un website care se încarcă greu, imaginează-ţi ce impresie greşită poate lăsa acest aspect asupra brandului tău.

Ba chiar mai mult, ştiai ca mai mult de jumătate dintre utilizatori părăsesc o sesiune mobilă dacă website-ul accesat nu se încarcă în mai puţin de trei secunde? Surprinzător? Chiar deloc. Şi tu ai reacţiona la fel dacă ai trece printr-o situaţie similară! Aşadar… cum poţi cunoaşte timpul de încărcare a website-ului tău, îndeosebi pe dispozitivele mobile?

Instrumentul Test my site, oferit de către platforma Google, îţi oferă informaţii detaliate despre caracteristici precum: performanţa website-ului, viteza de încărcare pe telefoanele mobile, evoluţia lunară a vitezei de încărcare, vitezele de încărcare ale website-urilor concurente şi impactul pe care îl are această caracteristică asupra afacerii tale.

Doreşti să verifici aceste aspecte şi pentru dispozitivele tip desktop? Nici o problemă! Instrumentul suportă funcţionalităţile, atât pentru mobile, cât şi pentru desktop. Tot ceea ce trebuie să faci este să introduci adresa web a website-ului şi în câteva momente vei putea vedea rezultatul, cât şi sfaturi pentru îmbunătăţirea scorului.

În cazul în care website-ul tău are un timp de încărcare mult prea mare, Google îţi poate sugera următoarele:

  • Reducerea timpului de executare a scripturilor de JavaScript,
  • Schimbarea formatului imaginilor existente de pe website,
  • Minimalizarea foilor de calcul CSS,
  • Minimalizarea scripturilor JavaScript,
  • Schimbarea dimensiunii imaginilor,
  • Activarea compresiilor de text,
  • Reducerea timpului de răspuns a serverului,
  • Evitarea redirecţionărilor multiple,
  • Utilizarea formatelor tip video pentru conţinutul animat.

Optimizează-ţi website-ul, atât pentru motoarele de căutare, cât şi pentru o experienţă cât mai bună a utilizatorilor. Ţine cont de faptul că încărcarea unui site web nu ar trebui să dureze mai mult de două secunde. În cazul în care ai o viteză de încărcare mai mare, acest lucru se va reflecta prin indicatorul intitulat rata de respingere. Website-ul tău funcţionează pe bază de imagini? Nu uita să le optimizezi pentru a facilita o încărcare rapidă!